HET VERHAAL VAN · Carla van Bracht-Geurts (58) deelnemer Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Woensdag 01 mei 2024

HET VERHAAL VAN · Carla van Bracht-Geurts (58) deelnemer Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Mijn naam is Carla van Bracht-Geurts en ik ben 58 jaar jong! Na 4 voetoperaties was ik stram, stijf, had weinig energie, totaal geen conditie en een weinig positieve blik op het leven. 

Toen ik hoorde dat Hofmans van Benthum FysioVit met behulp van E-gymapparatuur aanbood, heb ik me dezelfde dag aangemeld. De persoonlijke begeleiding ten opzichte van andere sportscholen is voor mij de reden geweest hier te gaan sporten. Langzaamaan kwam ik steeds een stapje verder en kon ik ook gebruik gaan maken van andere toestellen, later aangevuld met grondoefeningen op de mat. Ik sport 3x per week en dat bevalt me uitstekend, het is voor mij de perfecte start van de dag.  

Ik kreeg een blessure, overlegde met mijn Fitcoach en ondervond dat de lijntjes kort waren. De volgende dag kon ik al bij de fysiotherapeute terecht! Het fijne van alles onder 1 dak is dat er overleg is tussen fysiotherapie en de Fitcoaches, zo werken we samen aan een goed herstel. 

Bij Hofmans van Benthum volg ik ook het Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma CooL. Ik wilde afvallen op een gezonde manier, geen crashdiëten meer maar mijn leefstijl blijvend veranderen. Met mijn leefstijlcoach had ik direct een goede klik en van haar heb ik heel veel geleerd over echte gezonde voeding en leefstijl. Door ook meer te bewegen zit ik veel beter in mijn vel, maar ook mijn kijk op het leven heeft een positieve verandering ondergaan en dat is dikke winst! Hierdoor slaap ik nu weer goed en lukt het me steeds beter rustmomenten in te bouwen.  

Doordeweeks maak ik een ommetje en in het weekend gaan vaak de fietsen op de auto en rijden we ergens heen voor een lange fietstocht. Ook op vakantie gaan onze fietsen mee, de natuur in en de wind door mijn haren laten wapperen, te genieten van de schoonheid van de natuur, de vrijheid en de rust. 

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht en zo voel ik het ook. De balans in mijn leven komt weer terug en dat geeft me energie, kracht en motiveert mij nieuwe dingen te gaan ondernemen. En nee, het gaat niet van vandaag op morgen maar het brengt me wel steeds een stukje verder. Ik doe het stap voor stap, de stapjes zijn klein maar kleine stapjes zijn ook stapjes. 

Mijn vitaliteit is in ruim anderhalf jaar opgeklommen van een 3 naar een dikke 8!